A Lukoil 20, a Mol és az OMV 50 literes korlátozást vezet be a kútjain

2022. június 24. – 11:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntektől a Mol beninkútjain maximum 50 litert lehet egyszerre hatósági áron tankolni az autókba az eddigi 100 liter helyett – az erről szóló tájékoztatás csütörtök este jelent meg több Mol-kút Facebook-oldalán. Hasonló korlátozásról döntött pénteken délelőtt az OMV is.

A Mol a vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolta a korlátozást az MTI-nek.

A limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő.

A hatósági ár csak arra vonatkozik, ha a vásárló magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol. A benzinkannába töltött üzemanyagért piaci árat kell mostantól fizetni.

A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolás egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni.

Az OMV a Facebookon azt írta, hogy 2022. június 24-én, péntek 11:00-tól kezdődően megváltozik a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre kiadható hatósági áras üzemanyagok mennyisége. „A kiadható üzemanyag mennyisége gépjárműbe alkalmanként maximum 50 liter, ez alól kivétel OMV MaxxMotion Super 100plus és OMV MaxxMotion Diesel üzemanyag. Kannába üzemanyag kizárólag piaci áron vásárolható. Egyes töltőállomások a fentiektől eltérő korlátozásokat is alkalmazhatnak” – írták azzal, hogy részletesen itt lehet olvasni a szabályozásokról.

A Lukoil 20 liternél korlátoz

A 79 magyarországi Lukoil töltőállomást üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. a Telex megkeresésére közölte, átmeneti jelleggel ők is korlátozásokat vezetnek be.

„A kisnyomású kútoszlopokon maximum 20 liter, a nagyteljesítményű kútoszlopokon maximum 150 liter üzemanyag tankolható egy tranzakció során. Kannába, illetve egyéb külső edényzetbe kizárólag piaci áron vásárolható üzemanyag, egy tranzakció során maximum 10 liter” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!