Nem lesz többé fiatalokért felelős helyettes államtitkár Rácz Zsófia

2022. június 12. – 21:16

frissítve

Nem lesz többé fiatalokért felelős helyettes államtitkár Rácz Zsófia
Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, és Szilvay Gergely, a kormánypárti Mandiner főmunkatársa a 2021-es Tranzit Fesztiválon – Fotó: Rácz Zsófia / Instagram

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lesz fiatalokért felelős helyettes államtitkár az új Orbán-kormányban Rácz Zsófia – erről az RTL Híradó számolt be. A 2019 decemberében kinevezett Rácz néhány órája Instagramon is beszámolt erről: mint írta, hálás, hogy „bizalmat kapott a nemes munka elvégzéséhez”, és igyekezett „a lehetőségeihez mérten a maximumot kihozni a rendelkezésére álló időszakból”.

Ahogy arról írtunk korábban, Rácz Zsófiát 2019 decemberében nevezték ki a Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetői posztjára. Bár a kinevezése idején 22 éves helyettes államtitkárnak nem volt diplomája, és az RTL Híradó szerint felsőfokú végzettséget Rácz a mai napig nem szerzett, a Fidesz még törvényt is módosított azért, hogy diploma nélkül is betölthesse a pozíciót.

Rácz nem ápolt harmonikus kapcsolatot a nyilvánossággal: kinevezése után az akkori Index újságírójával került vitába, 2020 nyarán pedig az első kérdés után faképnél hagyta az RTL riporterét. Azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy pozíciója ellenére, többszöri egyeztetés után sem ült le tárgyalni a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával a tanárhiány okozta problémákról.

Ehelyett viszont lelkesen gyurcsányozott egy interjúban, amit a kormánypárti Magyar Nemzetnek adott, egy diákszervezet előtt pedig úgy beszélt pozíciójáról, hogy „nem kell komoly szakmai végzettség a munkájához”.

Rácz a fent idézett Insta-posztban mindenesetre komoly szakmai sikerekről számolt be sajátjaként: ilyen eredménynek nevezte a 25 éven aluliak SZJA-mentességét, vagy éppen a Stipendium Peregrinum ösztöndíjat. A most már leköszönő helyettes államtitkár hozzátette: „Nem tudom és nem is szeretném elengedni a szívügyemet: az ifjúságpolitikát.”

„Hogy hova tovább, az hamarosan kiderül, de egyet megígérek: nem megyek messzire”

– írta bejegyzésében Rácz Zsófia. A profiljában látható sztorik között még a hagyományok kedvéért odaszúrt egyet az Indexnek, és megosztotta, milyen hálálkodó üzeneteket kapott munkájáért a követőitől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!