Eddig tízezren írták alá a DK katás adózás eltörlése elleni petícióját

2022. június 11. – 14:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szükség van a katás adózás fenntartására, ezt mutatja a DK petíciójának sikeressége – mondta szombati online sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője. Azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció online petícióját már közel 10 ezren írták alá. „Magyarország nem Mészáros Lőrincekből és Tiborcz Istvánokból áll, hanem olyan emberekből, akiknek jelentős része kisvállalkozóként próbál megélni. Ha a törvénytelen kormány kivezeti a katás adózást, akkor ezeket az embereket teszi tönkre” – mondta Kálmán Olga.

Május végén adott interjút a Népszavának Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki nekiment a tűzoltóknak és a tanároknak is, és azt is mondta, hogy a kamara támogatná a kata megszüntetését és egy új adónem bevezetését. Parragh azt mondta, hogy a falusi fodrászoknál jó adózási formának tartja a katát,

az viszont nem helyes, ha például egy ügyvéd, biztosítási ügynök, bróker, IT szakember, aki lehetne normál foglalkoztatott, így bújik ki az adózás alól. Meglepő módon egyébként az állatorvosok közül kerül ki a legtöbb katá-s. A kamara támogatná a kata megszüntetését és egy új adónem bevezetését a tanulságok levonásával. Ez érintheti a fent említetteken túl a taxisokat és az újságírókat is.

Parragh pár nap múlva azt mondta, csak jövő évtől látná értelmét a módosított katás adózás vagy valami teljesen új adózás bevezetésének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!