Parragh szerint nem kell bocsánatot kérnie, nagyra becsüli a pedagógusokat

2022. június 2. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

Nem gondolja, hogy megsértette a tanárokat, meglepte a szakszervezetek vehemens reakciója, mondta Parragh László az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy interjúban a közalkalmazottak béremeléséről beszélve azt mondta: a bérezés mellett a tanárokat és a tűzoltókat más is motiválhatja. Az előbbiekről azt mondta, nekik „ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek”, a tűzoltókat pedig szerinte „a társadalmi megbecsültség és az adrenalinlöket” is motiválhatja.

Parragh az ATV műsorában azt mondta: nem gondolja, hogy megsértette a tanárokat, azt, hogy a szakszervezeteknek nem esett jól, azt látta, meg is lepte a vehemens reakció. „Én is voltam fiatal. Az embernek vannak álmai, vágyai, motivációi, és ez a motiváció nem mindig kizárólag a pénz. Én például tanár akartam lenni, annyira felnéztem a tanáraimra” – mondta. Hozzátette, van hivatástudat is a világon, ennek a kettőnek az egyvelege, ami a pályaválasztásban meghatároz.

Nagyra becsüli a pedagógusokat, úgy gondolja, szükség lenne a bérük emelésére, de minden béremelést úgy kell kezdeni, hogy megnézzük, miből lehet emelni. Egy ország addig nyújtózkodhat, ameddig a takarója ér – mondta.

Parragh arról is beszélt, ő volt az egyik kezdeményezője 2011-ben a különadók bevezetésének. Szerinte az élet igazolta, hogy ez jó döntés volt, mert egyik ágazat sem ment tönkre, mindegyiknél csak az extraprofitot vonták el. Úgy látja, a különadók átrendeznek jövedelmi viszonyokat, de nem fogják érdemben rongálni a gazdaságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!