Két nap alatt összeadták az emberek Hadházynak a pénzt, amiből nyár végéig tudja folytatni munkáját

2022. június 9. – 16:11

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő két nappal ezelőtt, kedden írt egy Facebook-posztot, amiben pénzt kért követőitől a munkája folytatásához. Ezt azzal indokolta, hogy nem tette még le az esküt a parlamentben, így egyelőre nem kapja meg a képviselőknek járó juttatásokat sem. Hozzátette, legalább hatmillió forintra lenne szüksége a nyárra. Úgy néz ki, két nap alatt összedobták neki a pénzt. Friss, csütörtöki posztjában azt írja:

„önöknek köszönhetően két nap alatt összejött az az összeg, amivel nyár végéig akkor is tud működni a stábom, ha Kövér László – teljesen törvénytelenül – akár az őszi ülésszak kezdetéig blokkolja az eskütételemet.”

A parlament alakuló ülésén Hadházy Ákoson kívül mindenki letette az esküt, ami feltétele a parlamenti tisztség megszerzésének, bizottsági hely betöltésének, fizetésnek. Hadházy szerint az ellenzéki képviselők a „Fidesz zsarolásának engedtek” azzal, hogy letették az alakuló ülésen az esküt. Nem sokkal később Hadházy jelezte az Országgyűlés házvezetésének, hogy ő is letenné az esküt. Az eskü időpontjáról Kövér László házelnök dönt, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a parlament megalakulásakor azt mondta: a parlamenti eskütétel időpontja fix, és aki nem vesz részt, az vállalja, hogy a következő eskü időpontját nem ő választja meg.

Hadházy azt mondja, a házelnök azóta sem engedi neki az eskütételt, a képviselő a keddi posztjában úgy fogalmazott, Kövér ezzel azt a több mint 30 ezer zuglóit veszi semmibe, akik megválasztották őt.

„Nem férek hozzá azokhoz a pénzügyi keretekhez, amelyek minden képviselőt megilletnek. Nem kell nagy összegekre gondolni, de korábban ebből tudtam fizetni az engem segítő kollégáimat, illetve ebből tudtam biztosítani a munkám egyéb feltételeit, ebből tudtam például eljutni távoli kis falvakba, vagy lekérni tulajdoni lap másolatokat, ügyvédeket megbízni stb” – írta kedden.

Friss posztjában megköszöni a sok adományt, és az azokkal érkező „sok-sok biztató üzenet is”. Hozzáteszi, hogy ez a segítség, amit kapott válaszüzenet is a hatalomnak:

„Az eskütételem blokkolása ugyanis elsősorban nem az én büntetésem, hanem üzenet a többi ellenzéki képviselőnek: ”látjátok, ezt történt volna veletek is, jól tettétek, hogy engedtetek a zsarolásnak és eljöttetek az Országgyűlés alakuló ülésére!„ Önök viszont most visszaüzenték a Fidesznek, hogy még az ő hatalmuk is véges! Ez akkor is így van, ha most sokan úgy érzik, nem lehet mit tenni. Pont az Önök támogatása mutatta meg, hogy igenis, lehet” – írja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!