Szabadlábra kerül a Kósa Lajost 4,3 milliárd euróval hitegető csengeri „örökösnő”

2022. június 3. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken szabadlábra helyezik a csengeri örökösnőként elhíresült P. Máriát, miután letelt az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehetett tartani – írja a Népszava az asszony ügyvédjétől, Helmeczy Lászlótól kapott tájékoztatás alapján.

A nőt 2018 őszén helyezték előzetes letartóztatásba. A vádirat szerint húsz sértettnek körülbelül 778 millió forintos kárt okozott azzal, hogy az édesapja németországi halála után neki járó nagy összegű, ötmilliárd eurós hagyatékra hivatkozva kért kölcsön. A kölcsönöket a határidő lejárta után nem fizette vissza, a 778 milliós kárból csak néhány millió forint térült meg.

P. Mária, akinek tavaly májusi bírósági tanúmeghallgatásán mi is ott voltunk, akkor vált országosan ismertté, amikor kiderült, hogy még 2013-ban, akkor még Sz. Gáborné néven 4,355 milliárd euró kezelésével bízta meg Kósa Lajos akkori debreceni polgármestert, jelenlegi Fidesz-alelnököt.

A mai árfolyamon mintegy 1720 milliárd forintot érő vagyonról szóló megbízás mellett született egy hiteles közjegyzői okirat arról is, hogy Mária 2,6 millió eurót akart Kósa Lajos édesanyjának ajándékozni. Kósa és P. Mária még egy svájci bankban is voltak együtt. A viszonyuk a bírósági eljárás miatt viszont annyira megromlott, hogy egy decemberi hír szerint az „örökösnő” 2,5 millió forintos sérelemdíjat követelt egy keresetben, mert szerinte a politikus több nyilatkozata is „személyiségi jogot sértő, rágalmazó és becsületsértő volt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!