Még egyszer, utoljára sokan átrohantak tankolni Magyarországra

2022. május 27. – 05:49

Másolás

Vágólapra másolva

„Fél órával éjfél előtt az egyik győri kúton sorban állnak a szlovák rendszámos kocsik a hatósági áras benzinért. A dolgozók még mindig nem tudják, technikailag hogyan fogják megoldani a kétféle árat, egyelőre el fogják küldeni a külföldieket, egyáltalán nem tankolhatnak éjfél után”

– írta egy olvasónk csütörtökön késő este. Hasonló volt a helyzet Mosonmagyaróváron is, ahol egy helyi csoportban osztottak meg fotókat a konvojban veszteglő szlovák rendszámú autókról.

Talán ezen a videón látszik a legjobban, hányan álltak sorba egy-egy kútnál a 480 forintos magyar üzemanyagért.

Az Új Szó beszámolója szerint délután négy és öt óra között a komáromi Erzsébet híd teljes hosszát elfoglalta a kocsisor. Egy járókelő a szlovák oldalon azt vetette oda a sofőröknek, hogy „csak a kádat nem viszik”.

Péntek 0 órától vége a benzinturizmusnak, a csütörtöki kormányinfón jelentették be, hogy csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyar benzinkutakon hatósági áron. A kormány döntését megoldhatatlannak és kivitelezhetetlennek nevezte Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

A Magyar Közlönyben egy perccel éjfél előtt jelentek meg a részletes szabályok, vagyis a jogkövető benzinkutasoknak ennyi idejük volt felkészülniük az átállásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!