A kormány különadót vet ki a bankokra és a multikra

2022. május 26. – 13:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrajnai háború, a brüsszeli szankciós politika és az áremelkedések miatt különadókat vet ki a kormány. Orbán Viktor a szerdai kormányülés után Facebook-oldalán jelentette be, hogy rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoznak létre, ebből tudják majd finanszírozni a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítését.

„Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be” – jelentette be a miniszterelnök. Az intézkedések időben korlátozottak, két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak.

„Akik ebben a háborús helyzetben extraprofitra tesznek szert, azokat arra kérjük, azoktól elvárjuk, hogy segítsék az embereket, és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez – fogalmazott a miniszterelnök. – Ahogy vállaltuk, a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is meg fogjuk védeni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!