Csepeli Fidesz-vezető Németh Szilárdnak: Hatalmas ugrás volt ez neked

2022. május 19. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

„Hatalmas ugrás volt ez neked Szilárd, de csak kis lépés a csepelieknek. Talán, ha beengednéd az otthonukba a csepeli birkózókat... az már komolyabb lenne. A kordont meg szereltesd le: kitől véded azt, ami a csepelieknek készült a csepeliek pénzén?”

– írta szerda este Csepel fideszes alpolgármestere a Facebookon. Ábel Attila ezt azután posztolta, hogy Németh Szilárd bejelentette: megnyitották a csepeliek előtt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia melletti szabadtéri kondiparkot.

Ábel azonban arra utalt, hogy Németh Szilárd ugyan beengedte az embereket a 10 millió forint közpénzből épült szabadtéri kondiparkba, de a csarnok alsó szintjébe, ami a Csepeli Birkózó Clubot illeti, a birkózószövetség elnöke továbbra sem engedi be a csepeli birkózókat.

A 444 azt írja, Ábel Attila alpolgármester a Csepel.infónak azt mondta, azért állt ki a nyilvánosság elé, hogy „Németh Szilárd ne nyúlja le azt a 2,4 milliárd forintot, amit felvett a Csepeli Birkózó Club otthonának megépítésére”.

Németh azután bontotta le a kondipark körüli kordont, hogy szerdán Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd hivatalos levélben arra szólította fel, hogy bontsa le az akadémia épülete köré húzott kordonsort. Az önkormányzathoz közelálló Csepel.info azt írta, Németh Szilárdéknak nyolc napos határidőt adtak a kordon eltávolítására, ha ez nem történik meg, az önkormányzat jogi lépéseket kezdeményez. Ezután posztolta Németh, hogy átadták az embereknek a szabadtéri kondiparkot, azonban a csarnok körüli vitás ügy még mindig nem oldódott meg.

A csarnok melletti kondipark egy ideig el volt zárva a lakosok elől, Borbély Lénárd polgármester szerint az önkényesen felállított kordon nemcsak törvényt sértett, hanem kirekesztette a csepeli lakosokat is a számukra épült fitneszparkból.

Az ellentétek miatt már két éve nem nagyon beszél egymással a két fideszes politikus, Borbély és Németh Szilárd, holott 2010 és 2014 között még együtt vezették az önkormányzatot. A feszültségek egyik forrása a birkózóakadémia, ami Csepelen új csarnokot kapott, de Németh Szilárd az önkormányzat szerint a megnyitás óta sajátjaként kezeli a sportlétesítményt.

Ábel Attila csepeli alpolgármester pár nappal ezelőtt azt üzente az egykori rezsibiztosnak: „Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé.” Ábel a 444-nek egyenesen „2,4 milliárdos átverésnek” nevezte, hogy a csepeli birkózók nem kapták meg a csarnok egyik szintjét. A helyi birkózók jelenleg a Burattino Iskola Tornacsarnokában készülnek, nem a vadiúj csarnokban. A kordonok ellen már tavaly is tiltakozott a csepeli városvezetés, de akkor rendőrt hívtak a polgármesterre, Borbély Lénárdra. Ábel szerint egyetlen ember utasíthatott ilyet.

Az áprilisi választásokon Németh kikapott az ellenzék jelöltjétől, Szabó Szabolcstól Csepelen. Ábel úgy gondolja, egy másik fideszes jelölt nyerhetett volna a körzetben. A konfliktus hátteréről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!