Németh Szilárdnak üzent a csepeli fideszes alpolgármester: „Vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé”

2022. május 16. – 20:09

Németh Szilárdnak üzent a csepeli fideszes alpolgármester: „Vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé”
A kordonnal körbe vett birkózócsarnok – Fotó: Ábel Attila, Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

A választások után kiújult az ellentét Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Csepel fideszes vezetése között. Legalábbis erre utalt Ábel Attila csepeli alpolgármester hosszú Facebook-bejegyzése, amiben azt üzeni az egykori rezsibiztosnak, hogy:

„Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé.”

A konfliktus középpontjában a 2,4 milliárdos állami támogatásból épült birkózócsarnok áll. Ábel Attila arról ír, hogy Németh Szilárd kordonnal körbe kerítette a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA), miközben az épület elvileg a csepeli birkózóknak épült. „Erre kaptál 2,4 milliárd forintot, és az önkormányzat is ezért támogatta ezen a különleges helyen az építkezést.”

Ábel Attila a 444-nek egyenesen „2,4 milliárdos átverésnek” nevezte, hogy a csepeli birkózók nem kapták meg a csarnok egyik szintjét. A helyi birkózók jelenleg a Burattino Iskola Tornacsarnokában készülnek, és nem a vadiúj csarnokban.

Ábel szerint a csarnok köré felhúzott kordonokkal a KIMBA „bekebelezte” a mellette lévő fitneszparkot is, „ami tízmillió forintból épült azért, hogy bárki használhassa, aki akarja. Hiszen drogprevenciós célból készült a csepelieknek.”

A kordonok ellen már tavaly is tiltakozott a csepeli városvezetés, ám rendőrt hívtak a polgármesterre, Borbély Lénárdra. Ábel szerint egyetlen ember utasíthatott ilyet. Talán az a bejegyzés legerősebb része, amikor a csepeli alpolgármester párhuzamot von a Fidesz 2007-es kordonbontása és a csepeli eset között.

„Emlékszel, amikor a Fidesz kordont bontott 2007-ben? Ott voltál? 2021. június 30-án mi a te kordonodat bontottuk le.”

A csepeli belháború azért is figyelemreméltó, mert Németh Szilárd és a jelenlegi fideszes polgármester, Borbély Lénárd sokáig együtt vezette az XXI. kerületi önkormányzatot. Németh polgármestersége alatt Borbély volt a helyettese, amikor pedig Németh 2014-ben az országgyűlési képviselőséget választotta, Borbély lett az utódja. 2021 elején vált egyértelművé, hogy kapcsolatuk megromlott: Németh Szilárd egy iskolafelújítás miatt támadta nyilvánosan a polgármestert.

 Ábel Attila (balra) és Németh Szilárd (középen) egy 2020-as eseményen – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Ábel Attila (balra) és Németh Szilárd (középen) egy 2020-as eseményen – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap

Csak fokozta az ellentéteket, hogy Németh Szilárd nemcsak a birkózócsarnokot szerezte meg a KIMBA-nak, hanem a csepeli stadiont és a több ezer négyzetméternyi sporttelepet. Az önkormányzatnak semmi rálátása nincs, milyen fejlesztéseket terveznek a sporttelepen, Németh Szilárd már nem is válaszol a kerület vezetésének. A 444-nek Ábel most is megerősítette, hogy három éve próbálnak egyeztetni Németh Szilárddal a csepeli fejlesztésekkel, eddig sikertelenül.

Ez azután sem változott meg, hogy a választásokon Németh kikapott az ellenzék jelöltjétől, Szabó Szabolcstól. Ábel egyébként úgy gondolja, hogy egy másik fideszes jelölt nyerhetett volna Csepelen, ehhez képest úgy tűnt, mintha Németh szabályosan szavazat-minimalizáló kampányt folytatna, az ő teljesítménye csak rontotta a Fidesz listás eredményét helyben.

Arra a kérdésre, hogy megoldódhat-e a sportlétesítmények körüli háborúskodás, Ábel azt válaszolta:

„Ha Németh Szilárd elfogadja az Alaptörvényt és a törvényeinket, nem lesz probléma. 2014 előtt még tudta, hogy a közpénz, közvagyon nem az övé. A megszólalásaiból is az látszik, hogy valami nagyon megváltozott benne.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!