Budapesten 880 forinttal többet kellett ma fizetni egy 3 kilométeres taxiútért, mint a múlt héten

2022. május 9. – 10:47

Budapesten 880 forinttal többet kellett ma fizetni egy 3 kilométeres taxiútért, mint a múlt héten
Taxi a pesti alsó rakparton 2022. április 11-én – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról korábban már a Telex is beszámolt: hétfőtől, azaz mától érvényesek az új budapesti taxis tarifák. Az alapdíj 700-ról 1000 forintra, a kilométerdíj 300-ról 400-ra, a percdíj pedig 75 forintról 100 forintra nőtt.

Na de mit jelent ez a gyakorlatban?

A Telex egyik munkatársa Budapest belvárosában hétfőn reggel egy 3 kilométeres taxiútért 2750 forintot fizetett. Ugyanezen az útvonalon múlt hét szerdán még 1870 forintért taxizott.

Ön is utazik rendszeresen ugyanazon az útvonalon taxival? Akkor írja meg nekünk az ugyelet+taxis@telex.hu címre, hogy mennyit fizetett az utazásért a drágulás előtt, és mennyit fizet most!

Az új díjszabás módosításáról az április 13-i fővárosi közgyűlés egyhangú szavazással döntött. Az alapdíj 43 százalékos, a viteldíj és a percdíj 33-33 százalékos emelkedését azzal indokolták, hogy a legutóbbi díjszabás óta jelentősen nőttek az üzemanyagárak, emelkedett a minimálbér, és jelentősen nagyobb lett az infláció.

A budapestitől eltérő modellt alkalmazott a szintén ellenzéki vezetésű nagyváros, Szeged, erről részletesebben írtunk ebben a cikkünkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!