Bujkálva tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik

2022. május 7. – 11:14

Bujkálva tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik
Képünk illusztráció: Jakab Péter, a Jobbik elnöke itt nem bujkál, hanem kilép a szavazófülkéből a miskolci Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson 2022. április 3-án – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy ezt az információt megosszam önökkel”

– válaszolta több jobbikos politikus is, amikor arról kérdeztük, pontosan hol tartja tisztújító kongresszusát a párt. Annyit sikerült kiderítenünk csak, hogy szombaton délelőtt 10-kor kezdődött a rendezvény. A párt sajtóirodája szerint azért nem árulják el a helyszínt, mert a kongresszus nem sajtónyilvános.

Magára a rendezvényre nem is akartunk bejutni, de mindenképp meg szerettük volna kérdezni az érkezőket, hová lett a Jobbik több százezer szavazója, és hogy mit gondolnak a párt jövőjéről, mennyire lesznek aktívak az ellenzéki összefogásban.

A sajtóiroda tájékoztatása szerint a Jobbik vezetése egyáltalán nem fog nyilvános és személyes sajtótájékoztatót tartani szombaton, dél körül kiadnak majd egy közleményt arról, kit választottak pártelnökké, majd délután-este bemutatkozik az új elnökség, de nem sajtótájékoztatón, ahol kérdezni is lehet tőlük, hanem csak egy élő Facebook-videóban.

A tisztújító kongresszuson dől el, hogy Jakab Péter marad-e a Jobbik elnöke a választási vereség és a parlamenti frakció jelentős zsugorodása után. Jakabnak egyetlen kihívója van, az Országgyűlésből épp kieső Stummer János, de a tisztújításon a regnáló pártelnök indul jobb esélyekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!