Meghalt M. Richárd

2022. május 6. – 07:37

Meghalt M. Richárd
M. Richárd a bírósági tárgyalóteremben – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt M. Richárd, a 2017-ben történt Dózsa György úti balesetért jogerősen elítélt férfi, írja a Blikk a család tájékoztatására hivatkozva. A hírt kérdésünkre jogi képviselője, Mocsai Gergely ceglédi ügyvéd is megerősítette.

M. Richárd tavaly decemberben kapott először sztrókot még a szombathelyi börtönben. Ügyvédje már akkor a büntetés-végrehajtási intézethez fordult, hogy szakítsák félbe a büntetését, amíg felépül. Mocsai Gergely akkor azt mondta: a férfi 24 órát feküdt a cellájában ellátás nélkül a sztrókja után. A férfi élettársa pedig azt mondta: embertelen körülmények között tartják fogva M. Richárdot.

Második sztrókja után április közepén a család és az ügyvédje is kezdeményezte az átszállítását, de végül csak húsvét után került a berettyóújfalui börtönkórházból a debreceni klinikára. Száznegyvenről hatvan kilóra fogyott, a protokoll alapján az intenzív osztályon is az ágy keretéhez bilincselték a kezét, és folyamatosan felügyelték.

M. Richárd 2017. május 15-én jogosítvány nélkül, a sebességhatárt átlépve okozott balesetet a budapesti Dózsa György úton. A balesetben ketten meghaltak, ketten súlyosan megsérültek. Az Alapjárat.hu videós elemzést készített róla, amelyet nemrég mi is bemutattunk>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!