Tordai Bence lesz a Párbeszéd új frakcióvezetője

2022. április 29. – 21:19

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken megalakult a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselőcsoportja, amelynek frakcióvezetője Tordai Bence lesz – áll a párt közleményében.

Azt írják: a frakció Szabó Tímea javaslatára a párt következő tisztújításáig Tordai Bencét választotta frakcióvezetőnek, a frakcióvezető-helyettesi pozíciót pedig Szabó tölti be. A frakció arról is döntött, hogy Szabó Tímea társelnöki mandátumának lejárta után, a szeptemberi ülésszak megkezdésétől ismét Szabó veszi át a frakcióvezetést, a frakcióvezető-helyettes pedig Tordai lesz.

Tordai pénteken az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, a Párbeszéd elkötelezett a zöld és baloldali értékek mellett. Az új frakcióvezető szerint az elsődleges feladatuknak a helyi közösségek szervezését, „az alulról építkező, mozgalmi politika” megvalósítását tekintik.

„Szabó Tímea is marad a párt egyik vezetője, minden valószínűség szerint egy későbbi időszakban ő vezeti újra a Párbeszéd frakcióját, hogy ha nekem úgy alakul, hogy elszólítanak a bokros társelnöki teendők”

– mondta.

Tordai arról is beszélt, hogy továbbra is szövetségesüknek tartják az MSZP-t és az LMP-t. „Nem hiszem, hogy a pártoknak egymással kéne viaskodniuk a szavazókért, a szavazók nem a pártok tulajdonai. Társadalmi csoportok képviseletéről lenne érdemes beszélni” – mondta. Szerinte az ellenzéki összefogás hat pártja közül egyiknek sincs annyi ereje, hogy „egy mindenhol erős pártot létrehozzon”, éppen ezért szerinte az lenne a megfelelő lépés, ha földrajzilag felosztanák egymás között az országot.

A Párbeszédnél jelenleg teljes vezetőcsere zajlik, Karácsony Gergely mellett Szabó Tímea sem indul újra a társelnöki posztért a párt nyár végi tisztújításán. Karácsony Gergely a Hvg.hu-nak a választás után pár nappal jelentette be, hogy nem indul újra a társelnöki posztért, mert szerinte ráfér a pártra a vérfrissítés. Tordai Bencét javasolta maga helyett, aki a Telexnek azt mondta, nincs ez még lejátszva.

Tordai az ATV-ben azt mondta, még nem indult el a jelölési folyamat a társelnöki pozíciókért. Hozzátette, hogy még a tisztújítás pontos időpontját sem tűzték ki, de szeptemberig sor kerül erre. Azt is mondta, reméli, lesz majd kihívója a posztért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!