Szabó Tímea sem indul el a Párbeszéd tisztújításán társelnöknek

2022. április 29. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

Teljes vezetőcsere lesz a Párbeszéd élén, Karácsony Gergely mellett Szabó Tímea sem indul újra a társelnöki posztért a párt nyár végi tisztújításán – írja a hvg.hu. Szabó Tímea ezt szerdán, a Párbeszéd egy belső, zárt Facebook-csoportjában osztotta meg párttársaival.

Azt írta, azért döntött úgy, hogy nem indul újra, mert bár a Párbeszéd még növelni is tudta a mostani választáson a képviselői számát, az ellenzék választási kudarcában a hat párt egyikeként a Párbeszédnek is van felelőssége, a párt társelnökeként pedig neki is. A párt sajtóosztálya nem kommentálta a hvg.hu értesülését, de nem is cáfolták.

A lap úgy tudja, Szabó Tímeát javasolja az elnökség frakcióvezetőnek, ő pedig szívesen vállalná is ezt a feladatot. A Párbeszéd-frakcó pénteken tartja alakuló ülését. Szabó a kezdetektől, 2013 óta társelnöke a pártnak, április 3-án ismét egyéniben nyert mandátumot Óbudán-Békásmegyeren.

Karácsony Gergely a hvg.hu-nak a választás után pár nappal jelentette be, hogy nem indul újra a társelnöki posztért, mert szerinte ráfér a pártra a vérfrissítés. Tordai Bencét javasolta maga helyett, aki a Telexnek azt mondta, nincs ez még lejátszva. „Nagyon jólesik Gergő ajánlása, és nyilván nem fogok azzal vitatkozni, hogy alkalmas lennék-e erre a feladatra, de hozzáteszem, vannak mások is a Párbeszédben, akik alkalmasak lennének” – fogalmazott a Párbeszéd képviselője. Arról beszélt, ki kell találni a következő hetekben, hogy mi az a munkamegosztás, amiben a leghitelesebben tudják megjeleníteni azt a zöld-baloldali politikát, amiben hisznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!