Május harmadikán találkozik Lázár János és Márki-Zay Péter

2022. április 28. – 14:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Hódmezővásárhelyen a jövő elkezdődött. Márki-Zay Péter elfogadta a meghívásomat és május 3-án találkozunk” – írta ki a Facebookjára a hírt Lázár János, aki az április 3-i választáson magabiztos győzelmet aratott, csaknem 6000 szavazattal előzte meg az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi központú Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében.

Lázár ezután április 20-án írt arról, hogy munkamegbeszélésre hívja Márki-Zay Pétert, aki el is fogadta a meghívást. A választáson az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként induló Márki-Zay azt írta válaszában, hogy

„akik ismernek, tudják, hogy mindig nyitott voltam minden felkérésre. Lázár János a napokban először nyilvános Facebook-posztban, majd emailben keresett meg, és arra kért, hogy a nyilvánosság kizárásával, zárt ajtók mögött üljünk le egy munkamegbeszélésre”.

Hozzátette, korábban nyilvános vitára is kihívta Lázárt, aki viszont nem fogadta el a felkérését – a mostani zárt körű munkamegbeszélés kimeneteléről viszont tájékoztatni fogja a nyilvánosságot. Márki-Zay azt írta, bízik abban, hogy a beszélgetés konstruktív lesz.

Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője és polgármestere utoljára négy évvel ezelőtt találkozott egymással: akkor Márki-Zay Péter látogatta meg képviselői fogadóóráján Lázár Jánost.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!