L. Simon László bocsánatot kért édesanyja háziorvosától, bár még mindig nem ért egyet vele

2022. április 26. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

L. Simon László a Mandineren azt írja, nem azért írta meg az édesanyja háziorvosáról szóló posztot korábban, mert „szembejött volna vele a valóság”, hiszen „pontosan ismeri a valós helyzetet”.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója azt a kérdést tette fel nagy vihart kiváltó, később eltávolított írásában: elképzelhető-e manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? A posztot azután írta, hogy L. Simon 72 éves beteg, vélhetően tüdőgyulladásos édesanyját arra kérte a háziorvosa, ne menjen be a rendelőbe, mert megfertőz valakit.

A Mandineren megjelentetett írásában L. Simon azt írja:

„Édesanyám és én is hiszünk az állami egészségügyben, a tisztességesen dolgozó, felkészült orvosokban. A távgyógyítás általánossá válását viszont egy jó ideje komoly értetlenkedéssel és elégedetlenséggel figyelem.”

Majd kifejti, tudott olyan orvosról is, aki a járvány ellenére „hagyományosan rendelt”, és „fonendoszkóppal és nem telefonon keresztül hallgatták meg a beteg tüdejét”. Ezután L. Simon csavaros átkötéssel arra tér ki, hogy a posztban „nem vele jött szembe” a magyar egészségügy „valósága”, hanem „a baloldali újságírókkal és politikusokkal” jött szembe „április 3. valósága”. Írásában L. Simon végül a Facebook-posztjában nevén nevezett háziorvosra (aki korábban itt reagált) azt írta:

„Egy dolgot viszont sajnálok, hogy édesanyám háziorvosát név szerint említettem meg a posztomban. Bár továbbra sem értek egyet a gyakorlatával, ennyi év politikai rutinjával kezelnem kellett volna a pillanatnyi indulatomat. Ezért itt megkövetem őt.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!