Reagált a háziorvos, akit L. Simon bírált az eljárási rend miatt

2022. április 22. – 08:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megkereste a Népszava azt a háziorvost, Csáti Géza Attilát, akinek a neve L. Simon László Facebook-posztja után lett ismert. „Arra esküdtem fel, hogy segítsek az embereknek, és valamennyien betartjuk az előírásokat” – mondta szűkszavúan a lapnak.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója azt a kérdést tette fel nagy vihart kiváltó, később eltávolított írásában: elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? Csáti L. Simon 72 éves beteg, vélhetően tüdőgyulladásos édesanyját arra kérte, ne menjen be a rendelőbe, mert megfertőz valakit.

A Népszavának más háziorvosok értelmezték a helyzetet, hogy még mindig él a 2020 elején elrendelt előjegyzési és időpont-kötelezettség.

„Még tartja magát, hogy a beteg telefonon bejelentkezik, és a panaszok alapján dönt az orvos, mikor és milyen formában látja el” – állította egy kaposvári háziorvos.

„Ha valakinek sürgős problémája akad, be tudják illeszteni a napi ügymenetbe, akár úgy is, hogy rendelés után személyesen megy ki hozzá az orvos, de ilyenkor is kell az előzetes egyeztetés” – ezt a tiszabecsi Sértő-Radics István nyilatkozta a Népszavának, aki hozzátette, hogy senki sem szeretne a háziorvosnál megfertőződni. Azt is kifejtette, hogy a betegeinek ötödét telefonon látja el, sokszor ugyanis nincs szükség személyes, fizikai jelenlétet igénylő konzultációra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!