Eltűnt L. Simon László nagy vihart kavart háziorvosos Facebook-bejegyzése

2022. április 20. – 21:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni?”

– ezzel a másodpercek alatt klasszikussá vált mondattal indult L. Simon László egykori államtitkár, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának keddi Facebook-bejegyzése, amely a továbbiakban sem vesztett a lendületéből, volt itt névvel kritizált háziorvos, gyerekkori Kádár-nosztalgia, majd csattanónak jött a „most ezt senki nem kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére” fordulat. (Ebben a cikkünkben írtunk az egyre több betöltetlen háziorvosi praxisról, több cikkünkben pedig arról, hogy a koronavírus-járvány idején hogyan pakoltak újabb és újabb oltási és adminisztrációs feladatokat a háziorvosokra.) Ahogy arról kedden mi is megemlékeztünk, a magas labdát sok kommentelő le is csapta, elárasztották a kritikus hozzászólások a főigazgató posztját.

Szerdára azonban az eredeti bejegyzés eltűnt, ami vagy azt jelenti, hogy törölték, vagy azt, hogy átállították a láthatóságát nyilvánosról szűkebb körűre. Szerettük volna megtudni, hogy mi történt, a kommentelők miatt tűnt-e el a poszt, vagy valamilyen más okból. L. Simon Lászlót sms-ben értük utol, de csak annyit árult el, hogy nem kíván nyilatkozni.

Mindenesetre a bejegyzés teljes szövege itt még olvasható:

Fotó: L. Simon László / Facebook
Fotó: L. Simon László / Facebook

Egyébként a háziorvosos poszt hullámai a jelek szerint még így sem ültek el teljesen, L. Simon más témájú bejegyzései alatt még cikkünk írásakor is fel-felbukkannak arra vonatkozó utalások, azaz a trollkommentelők nem tűntek el, csak átköltöztek a még most is elérhető posztok alá.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom