Van már lefoglalt útvonala a Budapest Pride-nak, de csak később közlik a szervezők

2022. április 26. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapest Pride szervezői idén júliusban is megtartják a melegfelvonulást Budapesten, és minden eddiginél több programmal és meglepetéssel készülnek, derül ki a Telexnek is elküldött közleményükből. „Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk” – írták.

Miután azonban a közleményből nem derült ki, hogy a felvonulás hol zajlik majd, megkerestük Hrubi Zitát, a rendezvény sajtósát, hogy megtudjuk, merre halad majd a menet.

Több lefoglalt útvonalunk is van, de egyelőre még nem döntöttük el, melyik lesz a végleges. Az Andrássy út is csak egy utca, ugyanúgy, mint a város többi utcája. Az biztos, hogy a belvárosban lesz a felvonulás.

– válaszolta a Telex kérdésére a sajtófelelős, és azt mondta, a következő egy-két hétben közlik majd a felvonulás útvonalát.

Az útvonal kérdése azért került középpontba, mert a Mi Hazánk Mozgalom hétfőn bejelentette, hogy a felvonulás idejére, július 23-ra lefoglalta az Andrássy utat.

Az idei lesz a 27. Pride felvonulás Budapesten, tavaly rekordsokan, összesen 35 ezeren vonultak csatlakoztak a menethez és vonultak a Madách tértől a Tabánig. Korábban azt közölték a szervezők, hogy a 2022-es felvonulást az ország legnagyobb LMBTQ-bulija követi majd a Budapest Parkban.

A Pride szervezői tavaly is a Mi Hazánk miatt választottak új útvonalat, akkor a Madách térről indult a menet és az Astoria – Kálvin – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért tér – Döbrentei tér útvonalon jutott el a Tabánig.

A Telex videóját a tavalyi Pride-ról itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!