Bombariadók sorozata volt pénteken az országban, a Corvin Plázát kétszer ürítették ki

2022. április 22. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken újabb bombariadók voltak az ország több városában, budapesti és vidéki plázákat zártak le, valamint a Szépművészeti Múzeumot is kiürítették.

  • Délelőtt a Szeged Plázát zárták le bombariadó miatt, a rendőrök éppen a helyszínen dolgoznak – válaszolta a Telex kérdésére a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője. A Szeged Pláza a délutáni órákban nyitott ki újra, azóta zavartalanul üzemel.
  • Ugyancsak bombafenyegetés érte a Győr Plázát, a budapesti Corvin Plázát és a népligeti buszpályaudvart is. A bevásárlóközpontok többségét azóta már megnyitották, és a Népligetben is helyreállt a közlekedési rend.
  • A délutáni órákban ismét bombafenyegetést kapott a VIII. kerületi Corvin Pláza, amit pénteken így másodszor is lezártak. „A rendőrség a teljes épületet kiüríti és átvizsgálja” – írta Facebook-oldalán a pláza. A bevásárlóközpont 15 óra körül nyitott ki ismét.
  • Délután a Kerepesi úti Arena Mall bevásárlóközpontot is bombafenyegetés érte, a plázát kiürítették. A Cinema City Arena azt közölte, hogy „technikai okok miatt” ki kellett üríteniük a mozit, a vetítések elmaradnak vagy félbeszakadtak.
  • A budapesti Szépművészeti Múzeumban szintén bombariadó volt pénteken. A múzeumban Hieronymus Bosch-kiállítást tartanak.
Nincs már nyoma a bombariadónak a Népliget buszpályudvaron Fotó: Ostyáni János / Telex
Nincs már nyoma a bombariadónak a Népliget buszpályudvaron Fotó: Ostyáni János / Telex

Kerestük a Budapesti és az Országos Rendőr-főkapitányságot is, hogy megtudjuk, látnak-e összefüggést a sok bombafenyegetés között. „Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen” – válaszolta kérdésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság.

A héten sokadszor riasztják bombafenyegetéshez a rendőröket: csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban volt bombariadó, kedden pedig több fővárosi és vidéki plázában. Akkor a hatóság azt közölte: megtették a szükséges intézkedéseket, és elkezdték felkutatni az elkövetőt. Az ügyben nyomozást indítottak, ugyanúgy közveszéllyel való fenyegetés gyanújával.

Korábban március végén is volt hasonló bombariadó bevásárlóközpontokban, a rendőrségre akkor több bejelentés is érkezett közveszéllyel fenyegetésről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!