Gulyás szerint is szükség lehet az 1995-ös nemzetbiztonsági törvény módosítására

2022. április 21. – 12:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Kockázatot jelentenek az álcivilek” – címmel írt a Magyar Nemzet néhány nappal a választás után cikket, amiben Horváth József, a polgári elhárítás egykori műveleti főigazgató-helyettese fejtegette, hogy a nemzetbiztonsági kockázat definícióját frissíteni kellene. Az okok között pedig a szokásos kormányzati mantrákat említette: „a politikai célokat szolgáló, külföldről finanszírozott civil szervezetek”, amik „bizonytalan eredetű pénzből kifejezetten külföldön mutatnak negatív képet hazánkról”, és szükség lenne, „hogy átvilágítsák az országgyűlési képviselőket még az előtt, hogy felvennék a mandátumukat”.

A Mediaworks munkatársa most erre kérdezett rá Gulyásnál, és már a kérdésben olyanokról beszélt, hogy több képviselőről is „lehet tudni”, hogy idegen érdekeket szolgálnak.

Gulyás a válaszában pedig megerősítette: indokolt az áttekintése a törvénynek, de nem kell komoly változtatás. Hogy milyen nemzetbiztonsági kockázatok leselkednek az országra, abban alapvető változások történtek '95 óta, amikor a törvény született, így érdemes áttekinteni, mondta a miniszter.

A Mediaworks munkatársa még azt is megkérdezte a minisztertől, hogy

milyen következményei lehetnek

annak, hogy egyes ellenzéki képviselők

komolyan vehetetlen állításokat tesznek.

Gulyás további sok sikert kívánt az ellenzéki képviselőknek.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!