Bencsik Gábor a közmédia írásáról: Jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt, géppel írva

2022. április 14. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt... géppel írva” – ezzel A tanúból vett idézettel reagált Bencsik Gábor a hirado.hu-n szerző nélkül megjelent írásra, amelyben sorosozással és kommunistázással támadják őt.

Az ügy előzménye, hogy Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata című hetilap szerzője jobboldali újságíróktól ritkán olvasható bírálatot tett közzé kedden a magyar közszolgálati televízióról. Két nappal a Fidesz újabb kétharmados választási győzelme után azt írta a Facebook-oldalán, hogy: „A magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan. (…) A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni.”

Korábbi cikkünk összesítése szerint az elmúlt négy évben összesen tizennyolcszor szerepelhetett ellenzéki képviselő köztévés műsorban.

Pár órával Bencsik bejegyzése után megjelent a közmédia reakciója, amelyben az ismeretlen szerző azt hangsúlyozza, hogy Bencsik korábban a Soros György által finanszírozott alapítványnak dolgozott, és most „beállt abba a baloldali sorba, melynek tagjai rendszeresen, alaptalanul vádolják a közmédiát”. A cikk azt is Bencsik szemére veti, hogy „a diktatúrában tíz éven keresztül az akkor még pártkiadványnak számító” Nők Lapjánál dolgozott.

Bencsik egy újabb Facebook-bejegyzésben azt írta: „Semmi kedvem tételesen cáfolni azt a sok ostobaságot, amit leírtak, az egész nem ér annyit. Csupán ide idézném A tanú című film egy részletét: Jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt... géppel írva.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!