Bencsik Gábor: A magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan

2022. április 12. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

Jobboldali újságíróktól ritkán olvasható bírálatot tett közzé a magyar közszolgálati televízióról Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata szerzője.

Facebook-posztját azzal kezdte, hogy bár számára is örvendetes a Fidesz negyedik kétharmados győzelme, de vesz egy nagy levegőt, és kimondja „azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan”.

Képtelenségnek tartja, hogy „ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg”.

Bencsik Gábor mindezt annak kapcsán írta, hogy csütörtökön Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje lesz Lánczi Tamás 48 perc című műsorának a vendége. Vagyis ha szigorúan vesszük a műsor címét, akkor ez kapásból 9,6-szer több idő, mint amennyit a választások előtt eltölthetett az MTVA stúdiójában: ekkor a Fidesz lejáratókampányának hazugságaival szembesítette a nézőket.

Korábbi cikkünk összesítése szerint az elmúlt négy évben összesen tizennyolcszor szerepelhetett ellenzéki képviselő köztévés műsorban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!