Nyomozás indult VV Tommyboy ajánlóívei ügyében

2022. április 6. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Állampolgári feljelentések alapján a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2022. március 21-én nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 350. § (1) bekezdés d) pontja szerint, a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a Telex megkeresésére. A hivatkozott törvényhely a jogosulatlan aláírásra, hamis adatok feltüntetésére vonatkozik.

Azután fordultunk információért a rendőrséghez, hogy olvasói jelzéseket kaptunk arról: többen feljelentést tettek, amiért felkerültek a Fejér megye 03. számú oevk. egyik jelöltje, Könyves Tamás ajánlóíveire, bár valójában nem adták az aláírásukat.

Könyves Tamás, azaz a Való Világ harmadik szériájából ismert VV Tommyboy Gattyán György pártjában, a Megoldás Mozgalomban volt képviselőjelölt ebben a választókerületben, Bicske térségében.

A képviselőjelölteknek 500 ajánlást kellett összegyűjteniük két hét alatt az induláshoz. Könyves végül vasárnap összesen 834 szavazatot szerzett a Memo színeiben. Ez egyébként 1,54 százalékos szavazati arányt jelentett.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást az ügyről az eljárás mostani szakaszában. Annyit közöltek még a keddi válaszlevelükben, hogy az eljárásban gyanúsítotti kihallgatás a válaszadásukig nem volt.

Kerestük a Megoldás Mozgalom sajtóosztályát, tőlük szerdán azt a választ kaptuk, hogy nincs a témában információjuk, a párt etikai bizottságát sem kereste meg senki ez ügyben, és hivatalos értesítést sem kaptak. „A jelöltnek és a Megoldás Mozgalomnak is tiszta a lelkiismerete, azt viszont nem zárhatjuk ki, hogy az adott esetben esetleg szándékos provokáció történt!” – írták. Könyves Tamás szintén azt mondta szerdán a Telexnek, hogy eddig őt magát sem kereste senki ezzel kapcsolatban, sem hivatalos szerv, sem magánember. Könyves azt kérte: ha bárki azt tapasztalja, hogy a neve ajánlóíven szerepel, de azt nem ő írta alá, nem ő adta meg az adatait, forduljon a rendőrséghez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!