Szijjártó egy Twitter-posztra hivatkozva azt mondta, hogy Márki-Zay Péter fegyvereket küldene Ukrajnába

2022. március 29. – 12:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter szerint ha a baloldal nyerne a választásokon, azonnal megkezdené a fegyverszállításokat Ukrajnába. „Márki-Zay Péter Twitter-üzenetéből, amelyet Ukrajna elnökének küldött, világosan látszik” – mondta Facebook-posztjában a külgazdasági és külügyminiszter.

Hogy Márki-Zay Péternek pontosan melyik Twitter-posztjára gondolt Szijjártó Péter, az egyelőre nem derült ki pontosan. Ezzel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, hogy kiderítsük, pontosan mire gondolt Szijjártó Péter. Amint megkapjuk a választ, frissítjük cikkünket!

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kedden délelőtt Ukrajnával kapcsolatban ezt posztolta a Twitteren:

Ebben a posztban Márki-Zay Péter az ukrán elnököt betagelve azt írja, hogy a magyar emberek meghallották a szavait.

Várom a napot, amikor személyesen találkozhatok Önnel itt a Duna partján, hogy gondolatokat cseréljünk nemzetünk és Európa jövőjéről, valamint a békés egymás mellett éléséről

-olvasható a posztban, amelyben az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje utalva az ukrán elnök négy nappal ezelőtti beszédére, amiben azt üzente Orbán Viktornak, hogy

nincs idő tétovázni, egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, kivel vagytok!

Zaránd Péter, a Márki-Zay Péter vezette Egységben Magyarországért kampányfőnöke a Telexnek azt mondta, Szijjártó Péter részéről ez egy nagyon olcsó kampányhúzás, egy egyszerű csúsztatás azért, hogy elterelje a figyelmet a Direkt36 kedden megjelent tényfeltáró cikkéről, illetve az Orbán-kormány és saját személyes felelősségéről a magyarországi nemzetbiztonsági kockázatokat egyértelművé tévő orosz befolyásról.

Zaránd Péter szerint Márki-Zay Péter Twitter-posztja, ahogyan semmilyen háttértárgyalása sem jelent biztonsági kockázatot a magyar emberek számára, ellenben az egyértelmű, hogy Szijjártó Péter más érdekeket helyezett a hazaiak elé akkor, amikor vagy simán csak hagyta, vagy nem tett érdemi lépéseket a magyar külügy kötelékébe tartozók megóvása érdekében sem.

„A ma napvilágra került információk alapján az oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a kormány dolgozószobáiban: az orosz titkosszolgálat évek óta gyakorlatilag korlátlan hozzáféréssel rendelkezik a Külügyminisztérium teljes informatikai rendszeréhez” – írta közleményében az Egységben Magyarországért, reagálva Szijjártó Péter délelőtti kijelentésére.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!