Most a gyermekvédelmi népszavazásra buzdító levelet küldött a kormány a járványinfós emailcímekre

2022. március 29. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

Megint érkezett a kormány üzeneteit hirdető, a járványhoz viszont egyáltalán nem kapcsolódó emailek azokra az címekre, amelyeket a vakcinaregisztrációs oldalon adtak meg korábban azok, akik koronavírus elleni oltásra regisztráltak. Ezúttal a gyermekvédelmi népszavazásra hívja fel a figyelmet a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Fotó: Telex
Fotó: Telex

Már a Vakcinainfó nevű oldal indulásakor, 2020 decemberében is felmerültek adatkezelési aggályok amiatt, hogy a regisztráció során opcionálisan adható adatkezelési felhatalmazás túl tág kereteket ad a kormánynak az emailcímek felhasználására.

Akkor a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek határozottan azt válaszolta, hogy csak az oltásokkal kapcsolatos információk terjesztésére használja majd a felhatalmazást.

A kormány szerint a tájékoztató levelek kiküldésekor minden esetben a szigorú adatvédelmi szabályok alapján jár el. Azok kaphattak ilyen levelet, akik erre felhatalmazást adtak – közölték korábban. A kormány hírleveléről korábban jó páran leiratkozni sem tudtak.

A kormány eljárását egy másik ügyben korábban a Kúria kifogásolta, majd az Alkotmánybíróság március 23-i döntésével azonban ugyanarra jutott: a Kúria döntése alaptörvény-ellenes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!