Levelet küldene az Amnesty és a Háttér Társaság a koronavírus-listára

2022. március 29. – 15:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emailben oltja a kormány az emberekbe a gyűlöletet a koronavírus-listán – áll az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság közös közleményében.

Mint a két szervezet beszámol róla, hétfő este és kedd hajnalban azok, akik még 2021 elején iratkoztak fel a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) koronavírus-védőoltásról szóló levelezőlistájára egy olyan levelet találtak a postafiókjukban, amelyben a kormány azt kéri tőlük, szavazzanak nemmel az április harmadikai országos népszavazáson.

Az állampolgárok adatait a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon található „Adatkezelési tájékoztató” szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda „további kapcsolattartás, véleménykérés, tájékoztatás, illetve elektronikus levél küldése céljából” kezeli. Az Adatkezelési tájékoztató, valamint a KTK feladatainak köre szerint a KTK emailje jogszerűen kizárólag tájékoztatás célját szolgálhatta.

Mivel a két civil szervezet fontosnak tartja az állampolgárok kiegyensúlyozott tájékoztatását, ezért levélben kérték a KTK-t arra, hogy a tájékoztatási közfeladatukat lássák el, és küldjék ki az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság, a kormány emailjével pontosan megegyező karakterszámú levelét is ugyanannak a címzetti körnek. Szerintük ugyanis indokolt, hogy az állampolgárok megismerhessék az érvénytelen szavazat mellett szóló érveket is.

A két szervezetnek ugyanakkor nincsenek komoly illúziói azzal kapcsolatban, hogy az állami szerv ennek a megalapozott kérésnek eleget tesz, ezért nyilvánosan is közölték a levél tartalmát:

„Tisztelt Állampolgár!
Ma, amikor háború dúl a szomszédunkban, a legfontosabb kérdés, hogy Magyarország belekeveredik-e a háborúba vagy kimarad belőle. Ez foglalkoztatja a magyar emberek többségét.
A kormány most mégis arra fordít milliárdokat, hogy putyini mintára ok nélkül keltsen félelmet a magyarokban, ezzel tovább keltve a gyűlöletet magyar és magyar között. Putyin volt először az, aki aljas módon összemosta a pedofíliát a melegséggel.
Egy budapesti villamoson egy férfi kést rántott egy leszbikus párra, mert kézen fogva utaztak. A putyini népszavazáson arról döntünk, hogy egy mindenki számára biztonságos Magyarországot szeretnénk-e vagy, hogy emberek torkának kést szegezzenek, az autók alá lökjék, vagy éppen tojással dobálják meg őket azért, amilyennek születtek.
Ha ez a népszavazás érvényes lesz, akkor a fiatalok nem kaphatnak segítséget az iskolában az őket ért bántalmazással szemben és ellehetetlenül az érdemi, tudományos alapokon nyugvó szexuális felvilágosítás is. Ez ahhoz vezethet, hogy elterjednek a nemi betegségek, illetve nem lehet majd beszélni a fogamzásgátlás kérdéseiről sem. Ezért fontos érvényteleníteni ezt a népszavazást.
Részletesen írtak itt arról, hogy miért értelmetlenek a kormány putyini népszavazásán feltett kérdések. Vannak fontos problémák, amiket a gyermekvédelemben meg kell oldani, de azok nem ezek a népszavazáson feletett kérdések. Ezekre a kérdésekre az érvénytelen szavazat a legjobb válasz.
Nem foszthatjuk meg a fiatalokat attól a joguktól, hogy a szexualitásról és a nemiségről az életkoruknak megfelelő, tényszerű információkat halljanak. Ezért el kell utasítanunk ezt a népszavazást. Érvénytelen kérdésre érvénytelen választ kell adni: szavazzon Ön is érvénytelenül a népszavazáson!”

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!