Számlagyár: A NAV-vizsgálat leállításáról egyeztettek a lehallgatási anyagok szerint

2022. március 23. – 21:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Klub Híradója a birtokába került nyomozati, lehallgatási anyagokra hivatkozva arról számolt be, hogy a tavaly nyáron leleplezett hatalmas számlagyár vezetői tavaly márciusban telefonon egyeztettek a 4iG Nyrt. vezetőivel a NAV-vizsgálat leállításáról.

A Híradóban felmutatták azt a részletet a lehallgatási dokumentációból, amelyben ez olvasható: „te is próbálj szólni, hogy állítsák le a NAV-ot”. A Híradó szerint egy hónappal később ugyanők „azon kacarásztak”, hogy a NAV-vizsgálat megállapítások nélkül lezárult, és azt találgatták, hogy ennek oka az lehet, hogy „volt valaki, aki nagyon erős volt”. Ez a megjegyzés szintén a lehallgatási anyagban szerepel.

A 4iG a nyomozati anyagok szerint szintén fogadott be fiktív számlát a számlagyártól, amelynek keretében a gyanú szerint 2018 januárjától a letartóztatásokig eltelt három és fél évben mintegy 19 milliárd forintnyi számlát állítottak ki. Tavaly nyáron, röviddel a lehallgatott beszélgetések után menesztették Sors Lászlót, a NAV elnökét, és az adóhatóság bűnügyi főigazgatóját, idézte fel az RTL Klub.

A számlagyárügyet, amely miatt állami és NER-es cégeknél volt házkutatás, de ismert MSZP-s politikusok is belekeveredtek, a Telex ebben a cikkben mutatta be részletesen, itt pedig arról írtunk, miért és hogyan működhetett ennyire kiterjedten.

A 4iG az RTL megkeresésére annyit közölt, hogy a 4IG NYrt. nem alanya semmilyen költségvetési csalási ügynek, társaságuk egyetlen vezető beosztású munkavállalója vagy alkalmazottja sem állt az elmúlt időszakban hatósági vizsgálat alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!