Orbán: Kampány ide, kampány oda, Brüsszelben kell helytállni

2022. március 23. – 17:37

Orbán: Kampány ide, kampány oda, Brüsszelben kell helytállni
Orbán Viktor – Fotó: Ludovic Marin/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország nemzeti érdekeit meg kell védenünk, jelentette ki Orbán Viktor szerdán az MTI-hez eljuttatott videóüzenetében.

A miniszterelnök szerint meg kell előznünk, hogy belesodorjanak bennünket egy háborús konfliktusba, nemet kell mondani azokra a javaslatokra, amelyek légi háborút eredményeznének Oroszországgal. Meg kell akadályozni azokat a javaslatokat, amelyek az orosz agresszióval szembeni szankciókat ki akarják terjeszteni az energiaszektorra, és így nehéz, talán lehetetlen helyzetbe is sodornák Magyarországot.

A kormányfő kitért arra: már csak 11 nap van hátra a parlamenti választásokig, amely mindannyiunk számára nemcsak fontos, hanem sorsdöntő jelentőségű.

„Meg kell védeni mindazt, amit az elmúlt 12 évben Magyarországnak sikerült megvalósítania. Ilyenkor minden idegszállal és másodperccel a választásokra kell összpontosítani, de most mégis két napra Brüsszelbe kell menni, mert NATO és európai uniós csúcs lesz és olyan javaslatok vannak az asztalon, amelyekkel szemben Magyarország érdekeit meg kell védeni. Kampány ide, kampány oda, a következő két napban Brüsszelben kell helytállnunk

– jelentette ki a miniszterelnök.

A brüsszeli helytálláshoz hozzátartozik, hogy kedden jelent meg a hír, hogy mégis lehívná Magyarország azt az uniós hitelkeretet, amit még tavaly visszautasított. A helyreállítási alap eredeti kerete Magyarország számára 5800 milliárd forint volt – ennek 43 százalékát jelentette volna a támogatás, 57 százalékát pedig a kedvezményes hitel. Egyelőre viszont még a támogatások lehívására sem kapott engedélyt az EB-től a magyar kormány, hiszen nem hagyta jóvá a Bizottság a kormány által benyújtott helyreállítási tervet, mert abból hiányoznak azok a reformtervek, amelyekkel hatékonyabban lehetne fellépni a korrupció ellen.

A kormány viszont a 444 értesülése szerint most már kész lenne végrehajtani az EB által előírt, az országspecifikus ajánlásokban szereplő javaslatokat: egyebek mellett

a kormány felajánlotta, hogy észt mintára felállítanának egy korrupciós problémákkal foglalkozó új szervezetet, ami évente számolna be munkájáról a legfőbb ügyésznek, aki pedig évenkénti parlamenti meghallgatásakor tájékoztatná erről a képviselőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!