Gyurcsány Orbán beszédéről: Akinek szava nincs a szomszédban dúló háborúról, az párttitkár

2022. március 16. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc kifejtette a véleményét Orbán Viktor március 15-i beszédéről. A DK elnöke szerint akinek szava nincs a szomszédban dúló háborúról, „az párttitkár”.

„Orbán elvesztette miniszterelnök jellegét. Aki nemzeti ünnepünkön nem beszél a hazáról a hazának, akinek szándékában sincs közös eszményeket adni, aki nem nyújt közös nemzeti célokat, akinek szava nincs a szomszédban dúló háborúról,
aki mindezek helyett a nemzeti ünnepen primitív kampánygyűlést tart, aki ennek keretében ellenzékét gyalázza, akit jobban érdekel saját és pártja hatalma, mint országa, az párttitkár. Ne szavazzatok párttitkárra!” – írta Gyurcsány.

Orbán Viktor a március 15-i beszédében kitért a háborúra is, de nagyon részletesen nem beszélt róla. Nem igazán tett különbséget a bombázott, megtámadott ukrán nép, és az agresszor Oroszország között, annyit mondott: „nem kerülhetünk az ukrán üllő és az orosz pöröly közé”. Putyin nevét nem ejtette ki. Nem beszélt arról, hogy szerinte ki felelős a háborúért. A kormányfő ünnepi beszédének tartalmát itt foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!