Karácsony Gergely: Itt tartunk még mindig, és már megint, hogy alapvető jogainkat kell követelnünk

2022. március 15. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

3. Követeljük a magyarok valós képviseletét biztosító Országgyűlést

– mondta Karácsony Gergely az ellenzék 12. pontjának harmadik követelését ismertetve A főpolgármester szerint itt tartunk, már megint és még mindig, mert Magyarországnak még három hétig olyan kormánya van, amelynek hatalomgyakorlása mellett ezt követelni kell, hiszen ez a kormány leépítette a jogállamot – erre számos példát is sorolt.

Karácsony Gergely szerint

csigolyáról csigolyára akarják megtörni a gerincünket

– meg akarják törni a magyarok méltóságát és önállóságát. De itt vannak, és kiállnak a jogaikért, és tégláról téglára fogják újjáépíteni a jogállamot Magyarországon. Karácsony szerint a magyar nép megelégelte, hogy ilyen kormánya van, le fognak számolni a korrupcióval, és visszaadják a hatalmat a népnek: a hatalom embereit le fogja váltani az emberek hatalma – ismételte meg korábbi szlogenjét. Ismertette a 4. pontot is:

a törvény előtti egyenlőséget korra, nemre, vallásra, szexuális orientációra tekintet nélkül.

Karácsony azt mondta, ki kell zavarni a politikát a hálószobákból, és a politikát 12 év embertelensége után az emberségre kell építeni. A főpolgármester szerint a következő három hétben szükség van mindenkire, azokra, akik ma kimentek a nagygyűlésre, mert meg kell győzniük mindenkit arról, hogy Magyarországon a változás elérhető, és április 3-án van esély arra, hogy egy új, emberséges Magyarországot teremtsünk.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!