Érdemes Művész díjat kapott Kásler Miklóstól az Elk*rtukban Dobrev Klárát alakító Gubás Gabi

2022. március 11. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

Kásler Miklós Emmi-miniszter a közelgő március 15-i ünnepek előtt összesen 78 állami kitüntetést és díjat adott át pénteken a Pesti Vigadóban, írta meg az MTI.

Magyar Arany Érdemkeresztet egy személy, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét 48-an, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét öten, az Érdemes Művész kitüntetést tizenöten, a Kiváló Művész díjat hatan, Magyarország Babérkoszorúját hárman kapták meg.

Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült többek közt Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és Köbli Norbert Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, aki annak az Antall Józsefről szóló filmnek a forgatókönyvét írta, ami másfél milliárd forint támogatást kapott a Nemzeti Filmintézettől.

Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Deák Bill Gyula előadóművész, és a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült Gubás Gabi színésznő, aki a tavaly októberben megjelent és nagy port kavart Elk*rtuk című filmben Dobrev Klárát alakította. Szintén ebben a kategóriában díjat kapott még Gregor Bernadett színésznő is.

A díjátadót egyébként már csütörtökön elkezdték, művészeti és egészségügyi díjakat adtak át, így mások mellett Helmeczy Dorottya, a Megafilm producere, az Elk*rtuk producere kapott Balázs Béla-díjat.

A 2021-es díjátadón a Színház- és Filmművészeti Egyetem több új vezetőjét is kitüntették, díjat kapott Rév Marcell, az Eufória című sorozattal világhírűvé vált operatőr is, aki tiltakozása jeléül felajánlotta díját a Freeszfe Egyesületnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!