Perel a DK, amiért a Kossuth rádióban tényként kezelték az Elk*rtuk narratíváját, miszerint Dobrev döntött 2006-ban az emberek szemkilövéséről és megveréséről

2021. október 27. – 11:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kossuth rádió egyik műsorában elhangzott, hogy Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”, írta meg a 24.hu. A kijelentéssel gyakorlatilag tényként kezelték az Elk*rtuk című film narratíváját. A Demokratikus Koalíció közleményben jelentette be, hogy perelni fognak: „bepereljük az MTVA-t, amiért tényként kezelik az Elk*rtuk összeesküvés-elméletét” – írják.

Kedden a Kossuth rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában a műsorvezető eredetileg arra kereste a választ, hogy miért voltak kevesen az ellenzéki megemlékezésen, majd arról beszélt, hogy 65 évvel ezelőtt Apró Antal „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalmárokat, és végül eljutott oda, hogy „ugyanezen az elven” döntött Dobrev Klára is „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”. „Ma már tudjuk” ezt, fogalmazott a műsorvezető a 24.hu szemléje szerint.

A DK a közleményében azt írja, az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül hitték el a Fidesz propagandafilmjében, az Elk*rtuk-ban foglalt összeesküvés-elméletet. Hozzáteszik, hogy bár „az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett. A Demokratikus Koalíció természetesen beperli az MTVA-t a történtek miatt.”

A filmről „Az Elk*rtuk valójában nem is Gyurcsány, hanem Dobrev és Szilvásy gonoszságáról szól” címmel írt remek kritikát kollégánk, itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!