Állami elismerést kapott az Elk*rtuk producere

2022. március 10. – 21:47

Állami elismerést kapott az Elk*rtuk producere
Helmeczy Dorottya, a Megafilm Kft. filmproducere (j) átveszi a Balázs Béla-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől március 15. alkalmából a művészeti díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Másolás

Vágólapra másolva

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára művészeti és egészségügyi díjakat adott át március 15. alkalmából a Pesti Vigadóban csütörtökön – írta az MTI.

A koronavírus-járványban megismert Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, Infektológiai Osztály osztályvezető főorvosa Batthyány-Strattmann László-díjban részesült.

Kiemelkedő könnyűzenei, dzsesszzenei előadó-művészeti tevékenysége elismeréseként Máté Péter-díjban részesült: Gábor Péter, Keresztes Ildikó, Szulák Andrea, Varga Miklós.

Kiemelkedő újságírói tevékenysége elismeréseként Táncsics Mihály-díjban részesült: Balogh Andrea Johanna (az EMMI sajtósa), Franka Tibor, Horváth Szilveszter (MTVA).

Helmeczy Dorottya, a Megafilm producere, a tavaly megjelent Elk*rtuk című film producere Balázs Béla díjat kapott.

Kiemelkedő színészi, rendezői, tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjat kapott:

  • Berettyán Nándor, a Nemzeti Színház, Karinthy Színház színművésze,
  • Csomós Lajos, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze,
  • Nyári Oszkár, a kaposvári Csiky Gergely Színház színművésze,
  • Szabó Győző, a Thália Színház színművésze,
  • Szabó-Sipos Barnabás színművész,
  • Timkó Eszter, az Új Színház színművésze,
  • Vida Péter, a Thália Színház színművésze,
  • Bakota Árpád, a Csokonai Színház színművésze.
Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass