Csütörtökön is folytatódott a polgári engedetlenség az iskolákban, a jövő héten középiskolások tartanak szolidaritási akciót

2022. március 10. – 12:15

Csütörtökön is folytatódott a polgári engedetlenség az iskolákban, a jövő héten középiskolások tartanak szolidaritási akciót
A Budapest V. Kerületi Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskolából is csatlakoztak pedagógusok a polgári engedetlenséghez – Fotó: Budapest V. Kerületi Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön is folytatódott a tanárok polgári engedetlensége, amelyet azért indították el a pedagógusok, mert szerintük a kormány február 11-én megjelent rendelete ellehetetleníti egy alapvető jogukat, a sztrájkjogot.

Csütörtökön többek között Budapesten az V. Kerületi Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola 24, a Kőbányai Kertvárosi Általános Iskola kb. 11, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 10 pedagógusa nem veszi fel a munkát.

Úgy néz ki, a tanárok a konfliktusok ellenére megtartják a március 16-ra tervezett határozatlan idejű sztrájkjukat, amin a bérek rendezését és a munkaterhek csökkentését követelik a kormánytól.

Ehhez csatlakozva középiskolai diákok szolidaritási akciót szerveztek március 18-ra a Kossuth térre, „Üljünk ki a tanárainkért” címmel. Aznap civil szervezetek képviselői fognak a diákoknak órákat tartani a Parlament előtt. Mint a Telexnek küldött levelükben írják:

„Az órák témái olyan lényeges problémákkal foglalkoznak, amelyek úgy gondoljuk, hogy kimaradnak a jelenlegi iskolai tananyagból. Padokkal és székekkel egy szimbolikus osztálytermet rendezünk be, itt fognak az órák lezajlani.”

Miért elégedetlenek a tanárok? Miért van a polgári engedetlenség és miért akarnak sztrájkolni? Telex Gyorstalpaló>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!