Az öngyújtójával kereste a mobilját a Szent Margit Kórház egyik betege, emiatt gyulladt ki a kórterem

2022. március 7. – 09:37

Az öngyújtójával kereste a mobilját a Szent Margit Kórház egyik betege, emiatt gyulladt ki a kórterem
A budapesti Szent Margit Kórház kiégett kórterme – Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárult a nyomozás a III. kerületi Szent Margit Kórházban tavaly történt tűzeset ügyében, írja a Police.hu. 2021. április 6-án a hajnali órákban gyulladt ki a kórház egyik kórterme. Nyolc négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak, az érintett szintet ki kell üríteni.

A lángokat rövid idő alatt sikerült eloltani, de egy 73 éves beteg súlyos égési sérüléseket szenvedett, és a kórházba szállítás után meghalt. A mentésben részt vevő egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel látták el.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt rendelt el nyomozást.

Az 56 éves B. Lászlót gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során elmondta, hogy az öngyújtó fényénél kereste a telefonját, amikor hirtelen lángra kapott az ágya, és a tűz továbbterjedt a berendezésekre, valamint a mozgásképtelen betegtársa ágyára. A nyomozást lezárta a rendőrség, és vádemelést javasolt.

Tavaly áprilisban rövid időn ez volt a második tűzeset a magyar kórházakban, két nappal korábban a hatvani kórház koronavírus-részlegén volt tűz, feltehetően azért, mert egy beteg rágyújtott. A tűzben senki nem sérült meg. Idén januárban a budapesti Szent Imre kórházban gyulladt ki a detoxikáló, egy dohányzó beteg okozta a tüzet. Ő volt a tűzeset egyetlen halálos áldozata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!