Életveszélyesen megégett egy beteg a Margit kórházban keletkezett tűzben

2021. április 6. – 05:26

frissítve

Életveszélyesen megégett egy beteg a Margit kórházban keletkezett tűzben
Mentők és tűzoltóautó a fővárosi Szent Margit Kórházban, ahol tűz volt az egyik kórteremben 2021. április 6-án – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz volt a Szent Margit Kórház egyik kórtermében, az esethez nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik rövid idő alatt eloltották a lángokat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd hajnalban. A kórház egyik kórtermében mintegy nyolc négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak. Az érintett szintet kiürítették a kórházban.

A rendőrség közleménye szerint a lángoló kórteremből két rendőr, Ondó Dénes és Pénzes János törzsőrmesterek mentettek ki egy 73 éves beteget, aki az elsődleges adatok szerint életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. Az egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel a helyszínen látták el. „A tűzoltók 37 embert kísértek át az épület másik szárnyába. A keletkezési körülményeket vizsgáljuk” – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. A mentési munkálatokban a rendőrök is segítségükre voltak.

Rövid időn belül ez a második tűzeset a magyar kórházakban, április 4-én, vasárnap hajnalban a hatvani kórház koronavírus-részlegén volt tűz, feltehetően azért, mert egy beteg rágyújtott. A tűzben senki nem sérült meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!