Az első vizsgálatok szerint egy dohányzó beteg miatt gyulladhatott ki a Szent Imre kórház detoxikálója

2022. január 23. – 18:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében elhelyezett dohányzó beteg okozhatta a vasárnap reggel keletkezett tüzet, amiben a beteg meghalt, írta Facebook-oldalán a Szent Imre kórház.

Bedros Róbert, a kórház főigazgatója egy másik bejegyzésben szomorúnak nevezte, hogy „egy szabályokat áthágó beteg” miatt ilyen tragikus tűzeset történt. A kórház vezetőségének nevében megköszönte a lakosság támogatását, valamint a kórház dolgozóinak, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség munkatársainak hősies helytállását. Az nem derül ki egyértelműen egyik bejegyzésből sem, hogy a tűz halálos áldozata és a dohányzó beteg ugyanaz a személy volt-e.

Információink szerint viszont erről van szó, az a beteg halt meg a tűzben, aki dohányzott a helyiségben.

A XI. kerületi kórházban fél nyolc körül gyulladt ki a földszinti detoxikáló. A tűzben egy fiatal nő vesztette életét, a mentők szerint súlyos égési sérüléseket szenvedett. Két férfi és egy nő enyhébb füstmérgezés miatt szorult ellátásra. A tűz 50 négyzetméteren keletkezett, de a füst több mint 100 négyzetmétert megrongált. Több mint hetven tűzoltó érkezett ki a helyszínre, ők segítettek a füsttel veszélyeztetett kórtermek kiürítésében is. A tűz miatt 56 beteget kellett áthelyezni.

A Szent Imre kórház közlése szerint a helyiség kiégett és a keletkezett füst miatt az egész épületet át kellett szellőztetni. Erre az időre az érintett épületben ápolt fekvőbetegeket a kórház másik szárnyában helyezték el, a sürgősségi osztályon lévő négy beteget más egészségügyi intézményekbe szállították át ellátásra a mentők. A legtöbb beteget még délelőtt visszaköltöztették az eredeti kórtermükbe.

A keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad betegeket.

A károk felmérése folyik, az érintett terület helyreállítását a lehető leghamarabb megkezdi a kórház, írt a kórház.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is a helyszínen tájékozódott, hogy a betegek, orvosok, ápolók és a teljes személyzet biztonságban van, emellett minden segítségről biztosította a főigazgatót. Facebook-oldalán közzétett videójában arról beszélt a miniszter, hogy a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása a legfontosabb feladat. „Ami rajtunk múlik, azt megtesszük”, tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!