Tűz ütött ki a budapesti Szent Imre kórházban, egy fiatal nő meghalt

2022. január 23. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

Kigyulladt a Szent Imre kórház Budapest XI. kerületében, a Tétényi úton, a fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és eloltották a tüzet, írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megkeresésünkre megerősítette, hogy az oltás során találtak egy halálos áldozatot, egy nő meghalt. Az Országos Mentőszolgálat azt írta, hogy két férfit és egy nőt enyhébb füstmérgezés miatt szállítottak toxikológiai osztályra. Győrfi Pál, a mentők szóvivője az MTI-nek azt mondta, a fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét.

Fotók: Biró Mariann / Telex Fotók: Biró Mariann / Telex
Fotók: Biró Mariann / Telex

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kollégánknak a helyszínen elmondta, hogy egy földszinti helyiségben, egy detoxikálóban keletkeztek a lángok fél nyolckor. A tűz 50 négyzetméteren keletkezett, de a füst több mint 100 négyzetmétert megrongált.

Több mint hetven tűzoltó érkezett ki a helyszínre, ők segítettek a füsttel veszélyeztetett kórtermek kiürítésében is. 56 beteget kellett áthelyezni. A kórházat átvizsgálták és átszellőztették, a tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Győrfi Pál elsődleges információi szerint több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.

Több olvasónk is észlelte a füstöt. Helyszínen lévő kollégánk szerint a sürgősségi bejáratán is látszott a füstnyom. Kora délelőtt egy telefonszámot kaptak a portán a látogatók, érkezők, de be senkit nem engedtek. Az A épületben továbbra is tűzriasztó szólt. Délelőtt 10 órára azonban az utolsó tűzoltóautók is elvonultak a helyszínről.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is a helyszínen tájékozódott, hogy a betegek, orvosok, ápolók és a teljes személyzet biztonságban van, emellett minden segítségről biztosította a főigazgatót. Facebook-oldalán közzétett videójában arról beszélt a miniszter, hogy a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása a legfontosabb feladat. „Ami rajtunk múlik, azt megtesszük”, tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!