101 milliós agrártámogatással indította az évet Tiborcz István nővére

2022. február 25. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

101,9 millió forint agrártámogatást kapott januárban a Vidékfejlesztési Programból Tiborcz Eszter, Tiborcz István, a miniszterelnök vejének nővére – írja az rtl.hu a támogatásokat részletező honlapra hivatkozva. A pénzt ökológiai gazdálkodásra való áttérésre ítélték meg, és Tiborcz Eszter Fejér megyei Nadapon lévő birtokain kell elkölteni.

Az rtl.hu kérdésére Orbán Viktor vejének nővére azt mondta, nem tudott még a pályázat eredményéről. Korábban egyébként arról nyilatkozott, hogy két évtizede mezőgazdasági vállalkozó. Tiborcz Eszter 2012-ben Bicskén szerezte meg 157 hektár állami föld bérleti jogát, 2015-ben pedig a Gránit Bank hiteléből vásárolt Mányon 166 hektár földet. A jegybank éppen idén januárban hagyta jóvá, hogy Tiborcz István megvásárolja a Gránit Bankot.

2021-ben mezőgazdasági célra Tiborcz Istvánon és Eszteren kívül harmadik testvérük, Péter, és édesapjuk, dr. Tiborcz Sándor is milliós tételben kaptak állami támogatásokat. Ez azonban mind eltörpül dr. Tiborcz Sándor tavalyi, 687 millió forintos uniós támogatásához képest, amivel

a család összesen 1 milliárd 159 millió forinthoz jutott a Vidékfejlesztési Programból.

Néhány hete írtunk arról, hogy a Korrupciókutató Központ Budapest elemzése szerint hétszeresére növeli a közbeszerzési győzelem esélyét a NER-es kapcsolat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!