Megvan a jegybanki engedély, Tiborcz István cége bevásárolhatja magát a Gránit Bankba

2022. január 17. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

Engedélyezte a pénzügyi felügyelet, hogy Tiborcz István építőipari cége megvásárolja a Gránit Bankot – derül ki az MNB honlapján megjelent határozatokból, amelyeket a Portfolio vett észre.

A jegybank határozatai hétfő délután jelentek meg. Az egyikben engedélyezték a BDPST Zrt. és tulajdonosa számára 50%-ot meghaladó, 57,41%-os közvetett tulajdoni részesedés és 84,25%-os mértékű szavazati jogot megtestesítő közvetett befolyásoló részesedés megszerzését a Gránit Bank Zrt.-ben. A másikban engedélyezték a GRÁNIT Bank MRP Szervezet (ez a munkavállalók javadalmazására szolgáló egyfajta dolgozói tulajdoni forma) számára, hogy meglévő befolyásoló részesedését növelje, és 33%-ot meghaladó (37,15%-os) közvetlen befolyásoló részesedést szerezzen a bankban.

A miniszterelnök veje által tulajdonolt és irányított BDPST Zrt. december végén jelentette be, hogy szerződést írt alá a Gránit Bank Zrt. 57 százalékos tulajdonosának megvásárlásáról. Tiborcz István az akkor kiadott közlemény szerint pénzügyi befektető lesz, hosszú távra invesztált és tőkeemelést is tervez.

Az ügylet hátteréről itt írtunk részletesebben, azóta kiderült az is, hogy a vállalkozóknak a korábbi gyakorlattól eltérően ezután nem a kamara helyi irodáinak, hanem egyenesen a Gránit Banknál vezetett számlára kell majd utalniuk az éves tagdíjat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!