Január 1-jétől a Tiborcz Istvánhoz kerülő Gránit Bank számlájára kell utalni a vállalkozások kamarai hozzájárulását

2022. január 5. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az új évben változott a kamarai hozzájárulás megfizetésének rendszere, az eddigi területi alapú fizetés helyett januártól minden vállalkozásnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell utalni az évi 5000 forintos kamarai hozzájárulást – vette észre a Klubrádió.

Az országos iparkamara honlapján egy felugró felhívás hívja fel a figyelmet arra, hogy mostantól a Gránit Banknál vezetett számlaszámra kell megfizetni a hozzájárulást. Akinek tartozása van az előző évről, annak még a vállalkozás székhelye szerint illetékes területi kamarának kell utalnia a hozzájárulást.

Ahogyan arról az év végén beszámoltunk, a BDPST Group, vagyis Tiborcz István cége belépett a bankpiacra, megvásárolta a Gránit Bank többségét, a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), az elbírálás folyamatban van.

A bejelentés szerint a jövőben továbbra is Hegedüs Éva, a jelenlegi elnök-vezérigazgató irányítja a pénzintézetet, de a BDPST megvette Hegedüs Éva cégének döntő részét (E.P.M. Tanácsadó Kft.) és tőkeemelést is kilátásba helyezett.

A Gránit Bankról korábban ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!