Márki-Zay Péter tüntetést hirdetett meg 19 órára az orosz nagykövetség épülete elé

2022. február 24. – 10:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyarország az Európai Unió és a NATO tagjaként el kell hogy ítélje Putyin elnök agresszióját Ukrajna ellen. Mi, az ellenzéki szövetség kiállunk Ukrajna területi integritása mellett és az orosz agresszió ellen, egyben az Ukrajnában élő magyar testvéreink védelmében” – mondta Márki-Zay Péter csütörtök délelőtt egy online sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor elárulta a magyar nemzetet, az Európai Uniót és a NATO-t, amikor „az orosz kémbankot diplomáciai mentességgel betelepítette és beengedte Budapestre, az Európai Unió területére”, vagy amikor az amerikaiak által üldözött fegyvercsempészeket nem az USA-nak, hanem Oroszországnak adta ki.

„Sajnos mára egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor megbízhatatlan szövetségese az Európai Uniónak és a NATO-nak” – jelentette ki Márki-Zay.

Az ellenzék azt követeli a magyar kormánytól, hogy függesszék fel Paks II. engedélyezési eljárását, és azonnali hatállyal utasítsák ki Magyarországról az orosz Nemzetközi Beruházási Bankot.

Márki-Zay azt is bejelentette, hogy az Egységben Magyarországért csütörtök este 19 órára tüntetést szervez az orosz agresszió ellen. A tüntetés az orosz nagykövetség épülete előtt lesz, az ellenzék így szeretné kifejezni szolidaritását a kárpátaljai magyarok és az ukrán nép mellett.

Az ellenzék vezető politikusainak reakcióját itt tudja elolvasni, a háború fejleményeit percről perce követjük ebben a cikkünkben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!