Már lehet jelentkezni az EBESZ magyar választási megfigyelő missziójának dolgozni

2022. február 7. – 15:10

Másolás

Vágólapra másolva

Meghirdette az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) a magyarországi választási megfigyelési missziójához tartozó pozíciókat, Budapesten kívül több vidéki nagyvárosba keresnek például sofőröket és biztonsági őröket – vette észre a 24.hu.

Az április 3-án esedékes országgyűlési választásokra 218 megfigyelő érkezik Magyarországra. A hirdetésből arra lehet következtetni, hogy kilenc városban fogják ellenőrizni a választás tisztaságát az EBESZ-nek dolgozó megfigyelők, ugyanis Budapestre, Debrecenbe, Miskolcra, Szegedre, Győrbe, Pécsre, Nyíregyházára, Kecskemétre és Szombathelyre keresnek kisegítő munkatársakat. Megkérdeztük az EBESZ-t, hogy jól értelmezzük-e, valóban csak ezekben a városokban dolgozik-e majd a misszió, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

„Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit!” – reagált Varga Judit igazságügyi miniszter arra a hírre, hogy választási megfigyelők érkeznek. Szerinte „a baloldal már affektál a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond”. Az EUrologus szerint ugyanakkor teljes körű megfigyelésre az uniós államok közül eddig egyedül Bulgáriában volt példa.

„Egy dolog biztos: egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben, ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba” – tette még hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!