Orbán után Lázárt is vitázni hívja Márki-Zay

2022. január 29. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nyilvános vitára hívta Lázár Jánost, akivel Csongrád-Csanád megye 4. választókörzetében fog megmérkőzni április harmadikán.

„A jelenlegi miniszterelnök egyelőre fél a vitától, lássuk, Lázár János hajlandó-e kiállni velem. A demokrácia alapja a vita. Aki közfeladatra jelentkezik, attól alapvető tisztelet a választók felé. Arra kérem Lázár Jánost, hogy adja meg ezt a tiszteletet a választópolgároknak. Bízom benne, hogy bátrabb lesz, mint a főnöke, és nem fog hazugságok mögé bújva megfutamodni” – írta Márki-Zay a Facebookon.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt az utóbbi hónapokban egy sor olyan kijelentést tett már, amire egyből felkaphatta a fejét mindenki, az pedig kétségtelenül ezek közé tartozott, amikor január 16-án azt mondta, vitára hívja Orbán Viktort. Erre egyelőre kevés esély látszik, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára alaposan elmagyarázta, miért nem áll ki vitázni Orbán Viktor se Márki-Zayval, se Gyurcsánnyal. Pedig vannak fideszes politikusok, akik örülnének ennek.

A választókörzethez kapcsolódó hír, hogy több polgármester levelet írt az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, amelyben azt kérik, hogy „ne hurcolják be az ellenzéki megosztó politikát”. A nyilatkozatot Farkas János magyarcsanádi polgármester kezdeményezte.

Aki pedig esetleg nem látta, annak ajánljuk a Telex Magyarázóját arról, hogy miért nem lesz vita – illetve hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!