Formálódik az ellenzéki közös lista: 14 helye van a DK-nak, 12 a Jobbiknak

2022. január 28. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

Amíg az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Márki-Zay Péter Londonban járt, az ellenzéki pártok összeültek, és már majdnem dűlőre jutottak, hogy nézzen ki az ellenzéki közös lista első 45 pozíciója.

Az ATV szerint így:

  • DK 14
  • Jobbik 12
  • Momentum 8
  • MSZP és Párbeszéd együtt 8
  • LMP 3 vagy 4.

Ezzel a leosztással csak az MSZP és a Párbeszéd nem ért egyet, az MSZP ugyanis egymaga szeretne annyi helyet, amennyi a Momentumnak van. Abban megállapodtak, hogy az LMP-nek saját frakciója lehet. Az első öt hely így nézhet ki: Márki-Zayt Dobrev követi.

Egységesen utasították el Márki-Zay kérését, miszerint a Mindenki Magyarországért Mozgalom politikusai felkerüljenek a közös ellenzéki listára. Ettől még Márki-Zay Péter MMM-es támogatói valamely ellenzéki párt kvótájának terhére a listára kerülhetnek, de külön kvótát nem kapnak a pártoktól.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom