Megszólalt a Gattyán-párt alelnöke, azt mondta, hogy semmi köze a Városházával kapcsolatos felvételekhez

2022. január 27. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a Hvg.hu-nak Huszár Viktor, a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom digitalizációért felelős alelnöke. Az ő nevével korábban ritkán lehetett találkozni, az MTI legutóbb tavaly június 8-án adott ki róla képet, amikor a Teqball társalapítójaként és vezérigazgatójaként beszédet mondott, miután együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztériummal. De most nem a teqball miatt lett érdekes, hanem befolyásos üzleti kapcsolatai és a Városháza-ügyben betöltött állítólagos szerepe miatt.

Huszár Viktor – Fotó: Mónus Márton / MTI
Huszár Viktor – Fotó: Mónus Márton / MTI

Huszár Viktor azt mondta a Hvg.hu-nak, hogy a Rahimkulov családot baráti kapcsolaton keresztül ismerte meg, amiből üzleti kapcsolat is lett, de a Városházával kapcsolatos hangfelvételekhez semmi köze. Olyan tárgyaláson nem vett részt, ahol a Városháza eladása is szóba került volna.

„Karácsony Gergely nem mond igazat. Engem nem ismer, én sem ismerem őt, soha nem találkoztunk”

– tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy köze van-e ahhoz a Váci út 152–158. alatti épülethez, ahol Bajnai Gordont lehallgatták, azt válaszolta, hogy ő is csak a médiából értesült az ügyről, de még ekkor sem ismerte fel, hogy erről az épületről van szó.

„A ház egy svájci tulajdonban lévő magyar vállalkozásé, amelynek én vagyok az egyik ügyvezetője. Nem voltam ott, nem vettem részt ezen a tárgyaláson, nyugodtan kérdezzen meg erről bárkit, aki ott volt.”

Állítása szerint Bajnai Gordont és Gansperger Gyulát sem ismeri személyesen.

A felvetésre, miszerint egyik vállalkozásukba, a Netlockba 900 millióval szállt be egy NER-közeli magántőkealap, azt felelte, „felfoghatatlan, hogy azért NER-eznek minket, mert egy, a becslések szerint majd’ hárommilliárd forintot érő cégből 900 millió forintért tulajdonrészt adunk”. Több befektetővel tárgyaltak, köztük külföldiekkel is. Végül a cégcsoport egy számukra akkor ismeretlen tulajdonosi körrel állapodott meg. „Ezzel az erővel, aki belép egy Mészáros-szállodába vagy egy Tiborcz-féle étterembe, az is a kormányt támogatja”.

A Válasz Online kedden hét pontban foglalta össze Gattyán Györgyék NER-es kötődéseit. Ezek közül az egyik a Huszár–Rahimkulov-kapcsolat volt, ezt korábban mi is taglaltuk, ebben a cikkben>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!