Egy ideig elérhetetlenné vált az egyik legvastagabb pénztárcájú fideszes propagandaoldal

2022. január 21. – 12:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elérhetetlenné vált a kormány üzeneteit közvetítő Aktuális nevű oldal. Az aktualis.hu-ra kattintókat az az üzenet fogadja, hogy: „Ehhez a honlaphoz rendelt csomag lejárt!”.

Frissítés 15:06: Péntek délutánra az oldal ismét elérhetővé vált.

Az Aktuális weboldala elérés szempontjából sokkal kevésbé tűnik fontosnak, mint a Facebook-oldal, ami továbbra is működik. Ez egy Megafonhoz hasonló csatorna, amit a Facebookon több mint 17 ezren követnek. Az Aktuális szerkesztője Filep Dávid, a Fidelitas putnoki szervezetének elnöke, aki A kopasz oszt nevű Facebook-oldalon is közvetíti a kormány aktuális üzeneteit, és amúgy a Megafon-projekt egyik arca.

Az Aktuális Facebook-oldala 2019 áprilisa óta több mint 130 millió forintot költött hirdetésekre. Csak január 12. és 18. között közel 25 millió forint ment el a választókerületenként targetált fideszes plakátok hirdetésére. A Facebookon az utolsó posztjuk január 12-i, és arról szól, hogy: „Márki-Zay Péter visszatérne a Gyurcsány-korszak politikájához, és fizetőssé tenné az egészségügyet”.

Az év első, teljes heti Lájkbajnokságában egészen előkelő helyen szerepelt az Aktuális, 4 millió forintot költöttek hirdetésekre, amivel a hét második legnagyobb költői voltak a 37,1 millióért hirdető Megafon után.

(A Lájkbajnokság sorozat cikkeit itt olvashatja.)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom