Mészáros 22 milliárdért épít új focistadiont és más sportlétesítményeket Zuglóban

2022. január 19. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

Nettó 22 milliárd forintos ajánlattal Mészáros Lőrinc cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Építő- és épületkarbantartó (Épkar) Zrt. alkotta konzorcium nyerte el a „BVSC-Zugló Sportcentrum Komplex Fejlesztése keretében: Labdarúgó Stadion, Többfunkciós Versenycsarnok, Küzdősport Edzőcsarnok és kapcsolódó külső létesítmények építése” tárgyban kiírt közbeszerzést, írja az RTL.

Az RTL szerint a közbeszerzés a BVSC Szőnyi úti komplexumára vonatkozik, amit egy Rákosrendező felé található telekkel bővítenek. Ide húznak fel egy új stadiont, 1999 helyes, fedett lelátóval, drénezéssel, öntözéssel és pályafűtéssel ellátott élőfüves futballpályával, kiegészítő műfüves zónával, emellett épül még egy bruttó 4300 négyzetméteres, multifunkciós versenycsarnok 432 fős fedett lelátóval és napelem-rendszerrel, valami egy új küzdősport-edzőcsarnok is. Az épületek körül utakat, parkolókat, zöldfelületeket alakítanak ki.

A BVSC-Zugló elnöke Szathmáry Kristóf fideszes politikus, tiszteletbeli elnöke pedig Karácsony Gergely főpolgármester, korábbi zuglói polgármester. A Szőnyi úti stadiont pár éve, 2015-re újították fel, most újat húznak fel helyette.

Mészáros beruházásainak soraiból legutóbb az derült ki, hogy az egyik cége ötmilliárdból erősíti meg a Citadella falait, amihez 35 méteres zászlórudat is épít.

Mészáros Lőrinc továbbra is Magyarország leggazdagabb embere, még úgy is, hogy az év elején 240 ezer forintos perköltséget kellett elutalnia Fekete-Győr András számlájára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!